Zelflerende software van Google vrijgegeven voor iedereen

lerenDe zelflerende software van Google is vrij gegeven door Google. Deze software wordt gebruikt door de zoekgigant voor de herkenning van afbeeldingen. De broncode is nu gratis voor iedereen intezien en gebruiken.

Sundar Pichai die werkzaam is als directeur van het bedrijf heeft dit laten weten op deze pagina.

Tensorflow, is de naam van de software die werkt als een machine learning algoritme. Dit systeem wordt gebruikt voor een verscheidenheid aan taken en door menselijke input wordt de software steeds verder ontwikkeld en beter in wat het kan.

Volgens Sundar is de software zo light dat het kan draaien op slechts een smartphone of een netwerk van duizenden computers. Tensorflow wordt bij Google onder andere gebruikt voor de stemherkenning in Google-apps, de slimme reacties van de inbox en gebruikt voor de foto zoek functie in de zoekmachine.

Sundar hoopt dat programmeurs, researcher en hobbyisten aan de slag gaan met Tensorflow om nieuwe toepassingen te maken. Dit kan helpen op gebieden waar onderzoekers bezig zijn met complexe gegevens te verwerken zo als astronomiedata en eiwitvouwing.